39,9997$% 0.34
47,0119€% 0.03
54,5938£% 0.24
4.265,22%-0,21
6.939,00%0,22
3.319,98%-0,44
10.093,70%-1,77
฿%
$%
CHP’li belediyelere yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında Antalya’nın Manavgat Belediyesi de yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla gündemde. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 33 kişiden 7’si için tutuklama talebinde bulunuldu.
Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ile Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter‘in emniyetteki ifade alma süreci devam ediyor. Yetkililer, ifadelerin ardından savcılık talimatıyla adli sürecin netleşeceğini belirtti.
Soruşturma kapsamında daha önce 31 kişi gözaltına alınmıştı. Son olarak 2 kişinin daha ifadeye çağrılmasıyla birlikte toplam gözaltı sayısı 33’e ulaştı. Gözaltındaki isimler arasında belediye personeli ve bazı yüklenici firma yetkilileri bulunuyor.
Soruşturmanın, “yolsuzluk, kamu kaynaklarının usulsüz kullanımı ve ihaleye fesat karıştırma” iddiaları üzerine başlatıldığı öğrenildi. Savcılık kaynakları, dosyada yer alan delil ve tanık ifadelerinin soruşturmayı derinleştirdiğini aktardı.
CHP cephesinden gelen ilk tepkilerde, operasyonların “siyasi saikle yapıldığı” savunulurken, iktidar cephesi ise “hukuki sürece saygı duyulması” gerektiğini vurguladı.
İBB soruşturmalarını yürüten isim görevden alındı