DOLAR

39,1399$% -0.03

EURO

44,8274% 0.58

STERLİN

53,2565£% 0.55

GRAM ALTIN

4.230,78%0,22

ÇEYREK ALTIN

6.863,00%-0,06

ONS

3.363,53%0,29

BİST100

9.319,36%0,46

BİTCOİN

฿%

TETHER

$%

Ankara AZ BULUTLU 20°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Tivi 6
  • Dünya
  • Neler oluyor? Avrupa Birliği, ABD’ye misilleme yapacak!

Neler oluyor? Avrupa Birliği, ABD’ye misilleme yapacak!

ad826x90

Avrupa Birliği (AB), ABD’nin çelik ithalatı vergisini yüzde 50’ye çıkarma kararına karşılık misilleme önlemleri almaya hazır olduğunu duyurdu. Brüksel, müzakerelerden dengeli bir sonuç çıkmaması halinde karşı adımların devreye gireceğini vurguladı.

ad826x90

AB: “Karar Küresel Belirsizliği Artırır”

AB Komisyonu sözcüsü Olof Gill, Brüksel’deki günlük basın toplantısında, ABD Başkanı Donald Trump’ın tarifeleri artırma açıklamalarına sert tepki gösterdi.

“ABD’nin çelik tarifelerini yüzde 25’ten yüzde 50’ye çıkaracağını duyurmasından büyük üzüntü duyuyoruz. Bu karar, küresel belirsizliği artırır ve transatlantik ticarette maliyetleri yükseltir.”

Gill, bu kararın, AB ile ABD arasında sürdürülen yapıcı ticaret müzakerelerine zarar verdiğini ifade etti. AB’nin bugüne kadar karşı önlemleri erteleyerek diyalog için fırsat tanıdığını da hatırlattı.

AB Heyeti Washington’da, Paris’te Yeni Zirve

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki görüşmenin ardından tarafların müzakereleri hızlandırma kararı aldıkları belirtildi.

ad826x90

Gill, Brüksel’den teknik heyetlerin Washington’a gönderildiğini, AB Komisyonu Ticaretten Sorumlu Üyesi Maros Sefcovic’in ise ABD Ticaret Temsilcisi Jamieson Greer ile Paris’te çarşamba günü kritik bir görüşme yapacağını duyurdu.

“AB Misillemeye Hazır” Mesajı

Gill, müzakerelerde adil ve dengeli bir sonuç çıkmaması halinde, AB’nin karşı önlemler uygulamaktan çekinmeyeceğini açıkça ifade etti:

“AB, bu son tarife artışına yanıt olarak gerekli tüm adımları atmaya hazırdır. Çalışanlarımızı, sanayimizi ve tüketicilerimizi koruyacağız.”

Trump’tan Tarifeye İki Kat Artış

ABD Başkanı Donald Trump, 31 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, çelik ithalatı vergisini yüzde 25’ten yüzde 50’ye çıkaracaklarını duyurdu. Bu kararın, 12 Mart’ta yürürlüğe giren daha önceki yüzde 25’lik tarifeye ek olarak geldiği belirtildi.

ad826x90

Trump, daha önce de 10 Şubat’ta çelik ve alüminyum ithalatına yönelik vergi kararlarını imzalamıştı.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İngiltere’den Türkiye’ye Seyahat Uyarısı: Dört Kritik Konuya Dikkat!

HIZLI YORUM YAP