39,6813$% 0.18
45,7221€% 0.06
53,5849£% 0.4
4.271,14%-0,45
7.007,00%-1,13
3.345,14%-0,71
9.182,42%0,88
฿%
$%
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 38. Olağan Kurultayı’nın iptaline ilişkin 30 Haziran’da görülecek dava öncesinde hem parti içi muhalefete hem de iktidara yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özel, “CHP’nin hiyerarşisini de direncini de kimseye kırdırtmam” diyerek net bir mesaj verdi.
Cumhuriyet gazetesine konuşan Özgür Özel, parti içinde ve televizyon ekranlarında CHP’yi hedef alan yorumlara tepki gösterdi. Özel, “Güya partili kimliğiyle televizyonlarda partiyi tartıştıranlar var. Bunlar bir tuzağa düşüyor” diyerek, iç tartışmaların hem zamansız hem de maksatlı olduğunu vurguladı.
30 Haziran’daki kurultay davasına ilişkin soruları da yanıtlayan Özel, yargı süreciyle ilgili herhangi bir endişe taşımadığını ifade etti. “Zaten 19 Mart’ta da darbe yaptılar. Arkadaşlarımız içeride. Bu yükü kaldırmak bizim sorumluluğumuz” dedi.
Özel, hem parti içinden hem de dışarıdan CHP’nin yapısını zayıflatmaya çalışanlara karşı uyarıda bulundu:
“Sakın denemeyin. Sonrasında ne kayyumu tanırım ne butlan kararını. CHP’nin hiyerarşisini de direncini de kimseye kırdırtmam.”
![]()
Özel, son kamuoyu anketlerinde CHP’nin AKP’nin en az 7 puan önünde olduğunu belirterek, “Partililerimiz moralini bozmasın. Genel Başkan dimdik ayakta, parti dimdik ayakta. Korkacak bir şey yok” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “safları sıklaştırma” çağrısına da yanıt veren Özgür Özel, Türkiye’deki siyasi iklimi şöyle eleştirdi:
“Utanmasalar muhaliflerden sabun yapacaklar, gaz odasına atacaklar ama sıkışınca ‘aynı gemideyiz’ diyorlar. Evet, aynı gemideyiz ama biz geminin dibinde karanlıktayız, onlar kaptan köşkünde.”
Özel, 31 Mart seçimlerini hatırlatarak, “Farklılıkları zenginlik olarak gören, seçmene göz hizasında konuşan bir anlayış kazandı. Türkiye İttifakı kazandı” ifadelerini kullandı.
Yüksel Işık’tan ‘Şah İsmail’ kitabı: “Bir derdim var bin dermana değişmem”