39,6801$% 0.18
45,7651€% 0.16
53,4712£% 0.19
4.296,82%0,14
7.055,00%-0,38
3.367,40%-0,05
9.203,37%1,11
฿%
$%
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, itirafçılara baskı yapıldığı iddialarına ilişkin soruşturma başlatılacağına yönelik açıklamasına sert tepki gösterdi. Cuma namazı çıkışında gazetecilere konuşan Özel, “Buyursunlar, re’sen soruşturmayı benden başlatsınlar. Elini korkak alıştırmasın. Ama bu soruşturmanın sonunda yargılanan ben değil, baskı yapanlar olacak” dedi.
Özel, Manisa’da hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ferdi Zeyrek’in ruhuna Ankara Hacı Bayram Veli Camii’nde yapılan hayra katıldıktan sonra basının sorularını yanıtladı.
Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir’in üniversite sınavına gireceğini hatırlatan Özel, “Nehir, ‘Beni sınava kim götürecek?’ diyordu. Söz verdim, ben götüreceğim. Hem ona hem sınava girecek tüm öğrencilere başarılar diliyorum” dedi. Bu nedenle hafta sonu yapılacak mitinglerin saatlerinde değişikliğe gidildiğini, Tekirdağ mitinginin pazar günü saat 17.00’de yapılacağını açıkladı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirafçılara yönelik baskı iddialarına ilişkin açıklamasına cevap veren Özel, “Başsavcı ve iki savcının Kandıra Cezaevi’nden getirilen kişilere avukatları olmadan baskı uyguladığını bizzat dinledim. Kadınlar çocuklarıyla tehdit ediliyor. ‘İfademizi istediğin gibi verirsek evimize döneriz, aksi halde evladımızı 15 yıl göremeyiz’ deniliyor. Bu hem hukuka hem vicdana hem de dine aykırıdır” dedi.
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun “iftiraname” paylaşımı da sorulan Özel, şunları söyledi: “Ekrem Bey çok mert bir duruş sergiliyor. Çocuklarıyla tehdit edilenlere, ‘İftirayı atın, yükü ben taşırım’ diyor. Çünkü biliyor ki bunlar yalan. Eninde sonunda iddianame çıkacak ve biz o iddianameyle kedinin fareyle oynadığı gibi oynayacağız.”
Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan’ın tutuklanmasına da değinen Özel, “Bir avukat müvekkilini savunur. İfadeleri öğrenmeye çalışmak suç değildir. Avukatın tutuklanması, savunma hakkına, dolayısıyla adalete saldırıdır. Bu tutuklama sadece bir kişiyi değil, tüm hukuk camiasını ilgilendiriyor. Dün adalet tutuklandı” dedi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nın tutumu hakkında da konuşan Özel, “Adalet Bakanlığı’ndan izin alınmadan işlem yapılmış. Bu Sayın Bakan’a da barolara da hakarettir. Başsavcı, kendini Türkiye’nin başsavcısı sanıyor. Yetkisini aşarak yargıyı siyasallaştırıyor” ifadelerini kullandı.
İmamoğlu protestolarında gözaltına alınan 8 kişi beraat etti
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.