DOLAR

39,7765$% 0.04

EURO

46,7214% 0.69

STERLİN

54,7676£% 0.8

GRAM ALTIN

4.249,26%-0,24

ÇEYREK ALTIN

6.931,00%-0,47

ONS

3.312,37%-0,59

BİST100

9.344,99%-0,78

BİTCOİN

4262195฿%-0.54121

TETHER

39.76$%-0.00416

Ankara AÇIK 31°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Tivi 6
  • Dünya
  • Pentagon’da kriz: İran raporunu kim medyaya sızdırdı?

Pentagon’da kriz: İran raporunu kim medyaya sızdırdı?

İsrail ve ABD’nin 13 Haziran’da İran’ın nükleer tesislerine düzenlediği saldırı sonrası, Pentagon’a ait çok gizli bir istihbarat raporunun sızdırılması Washington’da kriz alarmı yarattı. ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, söz konusu sızıntıyla ilgili olarak FBI ile kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Nükleer Tesisler Vuruldu, Rapor Sızdı

13 Haziran’da gerçekleşen saldırılarda, İran’ın Fordo, Natanz ve İsfahan kentlerindeki nükleer altyapıları hedef alındı. Saldırılara İsrail öncülük ederken, ABD B-2 bombardıman uçaklarıyla destek verdi.

Saldırı sonrası sızdırılan ve ABD Savunma Bakanlığı İstihbarat Dairesi (DIA) tarafından hazırlandığı belirtilen raporda, yer altındaki nükleer tesislerin büyük ölçüde zarar görmediği ve İran’ın nükleer programının birkaç ay içinde yeniden faaliyete geçebileceği bilgisi yer aldı.

Trump: “Tarihin En Başarılı Operasyonu Karalanıyor”

Eski ABD Başkanı Donald Trump, sızan belgelerin ardından medyayı hedef alarak, “Bu, tarihin en başarılı askeri operasyonunu karalama çabasıdır” dedi. Trump, raporun içeriğine değil, sızdırılma biçimine tepki gösterdi.

Bakan Hegseth: “Medya Başarılı Bir Başkanın İmajını Zedelemek İstiyor”

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, sızdırılan raporun “çok gizli” sınıfında olduğunu vurgulayarak, bunun sadece iç değerlendirme amaçlı hazırlandığını belirtti. Medyada çıkan haberlerin “siyasi manipülasyon” içerdiğini iddia eden Hegseth, CNN başta olmak üzere birçok medya kuruluşunu eleştirdi.

ad826x90

Hegseth, ayrıca İran’daki hedeflerin tam isabetle vurulduğunu ve nükleer altyapının “yok edildiğini” savunarak, “Fordo’daki durumu anlamak istiyorsanız, kürekle derine inmeniz gerekir” ifadesiyle nükleer programın işlevsiz kaldığını öne sürdü.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ABD’den İran’a kırmızı alarm: “Silahlanmaya asla izin vermeyiz!”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.