38,8418$% -0.03
43,8095€% 1
52,0341£% 0.78
4.048,78%1,20
6.723,00%0,47
3.239,43%1,16
9.668,36%1,33
฿%
$%
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurt dışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19’un yeni varyantı olan Eris’in Türkiye’de de görüldüğünü duyurdu. Bakan Koca, konuya ilişkin bugün sosyal medya hesabı X’ten (Twitter) şu mesajı paylaştı:
“ERİS VARYANTI REFERANS LABORATUVARIMIZDA YAPILAN İNCELEMEDE 9 KİŞİDE GÖRÜLDÜ”
“Endişe konusu sayılmayacak bir gelişme. Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurtdışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz. Durum başka ülkelerde yaygın, bizde de ortaya çıkması muhtemeldi. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız.”
FAHRETTİN KOCA: “15 EYLÜL’DEN İTİBAREN 65 YAŞ VE ÜSTÜ VATANDAŞLARIMIZLA, 65 YAŞ ALTINDA OLUP KRONİK HASTALIĞI BULUNAN HASTALARIMIZ İÇİN GRİP AŞISI UYGULAMASI BAŞLIYOR”