Sahil Güvenlik Komutanlığı, denizde yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlar için geliştirdiği “CANSU” adlı uzaktan kumandalı deniz aracını tanıttı. Sahil Güvenlik Kıdemli Albay Ertuğrul İsmet Bayır’ın açıklamasına göre, CANSU, suya düşen veya yardıma ihtiyacı olan kişilere hızlıca ulaşıp onları güvenli bölgelere taşıyabilecek şekilde tasarlanmış.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Türkiye’nin deniz yetki alanlarında 7 gün 24 saat görev yaparak vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamaya devam ediyor. Komutanlık, düzensiz göçle mücadele, tıbbi tahliye, deniz çevresinin korunması gibi görevleri başarıyla yürütüyor. Bünyesinde 113 üs ve limanda hizmet veren 307 yüzer unsur (218 gemi ve 89 bot) ile 23 uçar unsur (14 helikopter, 3 uçak ve 6 taktik İHA) bulunan komutanlık, toplam 9 bin 346 personelle faaliyet göstermekte. Ayrıca, tüm bot ve gemiler yerli tersanelerde üretilirken, yurt dışından gemi ya da bot tedariki yapılmamaktadır. Komutanlık, bu platformları yüksek teknoloji ve yerli imkanlarla geliştirme hedefini sürdürmektedir. Yüzde 85 yerlilik oranına sahip olması planlanan Milli Sahil Güvenlik Gemisi projesi de bu hedefin bir parçası.

Komutanlığın SAHA EXPO’da tanıttığı yüzer ve uçar unsurlar arasında; TCSG-GÜVEN gemisi, Kaan sınıfı botlar, AB-412 EP SG helikopteri ve CN 235 SG uçağı maketleri bulunuyor. TCSG-GÜVEN, arama kurtarma, düzensiz göç ve kaçakçılıkla mücadele gibi operasyonlarda etkin bir şekilde kullanılıyor. Kaan sınıfı botlar ise yüksek manevra kabiliyetine sahip, hızlı ve dayanıklı botlar olarak ön plana çıkıyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli, MSÜ Deniz Harp Okulu, Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu ve Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nde eğitim alıyor. Mezun olan subay ve astsubaylar kolluk ve denizcilik konularında temel eğitimlerden geçiyor. Ayrıca, arama kurtarma, kaçakçılıkla mücadele ve çevre koruma gibi çeşitli branşlarda uzmanlık kurslarına katılıyorlar.

Daha Fazlası

+ Yorum Yok

Yorum ekle