39,1768$% -0.14
44,7431€% 0.06
53,0413£% 0.32
4.226,45%1,88
6.811,00%0,64
3.359,26%2,14
9.012,61%-0,08
4083959฿%-0.0853
39.19$%-0.04959
Sarıyer’de, yolsuzluk iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve görevinden uzaklaştırılan belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun propaganda içerikli asılan pankartı men edilerek, Bahçe Market önünde aynı içerikli sözler sarf ettiği belirlenen şahıs hakkında idari yaptırım uygulandı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ve görevinden uzaklaştırılan tutuklu başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yolsuzluk iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor. Soruşturma sürerken, Başsavcılıkça emniyete yazı yazılmış, yazıda aralarında görevinden uzaklaştırılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu bazı belediye başkanları hakkında İstanbul genelinde propaganda mahiyetinde tespitler, ayrıca bu şahıslarla ilgili kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne özendirici nitelikte afiş ve pankartlar asıldığına yönelik tespitler bulunduğu belirtilerek söz konusu afiş ve pankartların men edilerek gerekli yaptırım uygulanması kaydedilmişti.
Pankart men edilerek şahsa idari yaptırım uygulandı
Konuya ilişkin sosyal medyada yayınlanan videoda, Sarıyer’de bulunan İstanbul Ağaç ve Peyzaj’a bağlı Bahçe Market önünde İmamoğlu’nun propaganda içerikli pankartının asıldığı ve bir şahsın aynı içerikli sözler sarf ettiği tespit edildi. Olayla ilgili olarak İmamoğlu’nun propaganda içerikli asılan pankartı men edildi ve aynı içerikli sözler sarf ettiği belirlenen şahıs hakkında idari yaptırım uygulandı.
Bakan Fidan: ”İstanbul’da müzakerelerin somut sonuçlar verebileceğini ispatladık”