DOLAR

38,2552$% 0.34

EURO

43,8333% 0.15

STERLİN

51,0885£% 0.12

GRAM ALTIN

4.075,24%0,33

ÇEYREK ALTIN

6.682,00%0,64

ONS

3.326,81%0,01

BİST100

9.317,24%-0,84

BİTCOİN

3238974฿%0.75959

TETHER

38.02$%-0.00864

Ankara HAFİF YAĞMUR 17°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Tivi 6
  • Gündem
  • STK’lardan Musk’a ‘yasaklı hesaplar’ baskısı

STK’lardan Musk’a ‘yasaklı hesaplar’ baskısı

ad826x90

ad826x90

Tesla ve SpaceX Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, geçen günlerde 44 milyar dolara satın aldığı Twitter ismine tek yönetici olarak çevrim içi toplantıya katıldı.

Musk’ın daveti üzerine gerçekleşen ve yaklaşık bir saat süren toplantıda, Free Press, Hakaretle Uğraş Birliği (ADL), Asian American Foundation üzere sivil toplum kuruluşlarının (STK) başkanları yer aldı.

Toplantıda Musk, toplumsal paylaşım sitesine erişimi daha evvel yasaklanan kullanıcıların geri dönmemesi ve yaklaşan seçimler konusunda yanlış bilgilendirmelerle çaba etmek konusunda ABD’de tesirli STK’ların baskısıyla karşılaştı.

“MUSK’IN TAAHHÜTLERİ YERİNE GETİRECEĞİNDEN EMİN OLANA KADAR REKLAMLARI ASKIYA ALIN” ÇAĞRISI

ad826x90

Toplantıya katılan kimi kuruluşlar daha sonra ortak bir basın bildirisi yayınlayarak Twitter’a reklam veren büyük firmalara, Musk’ın, taahhütlerini yerine getireceğinden emin olana kadar, reklamlarını askıya alma daveti yaptı.

Free Press’in internet sitesindeki bildiride, “Eğer Elon Musk, taahhütlerinin yalnızca bir kısmını yerine getirmekle kalırsa Twitter markalar için inançlı bir platform olmayacak ve olamaz. Acil tedbir alınması gerekiyor. Aşırılık yanlıları, Musk’ın Twitter’ı devralmasını yalnızca kutlamakla kalmıyor, birebir vakitte bunu en küfürlü, taciz edici, ırkçı lisan ve imgeleri paylaşmak için yeni bir fırsat olarak görüyorlar.” sözlerine yer verildi.

Musk, STK’lerin davetinden sonra yaptığı paylaşımda, Twitter’da kuralları ihlal ettiği için yasaklanan hesapların “en az birkaç hafta daha” platforma geri dönme talihinin olmayacağını belirterek, 8 Kasım’da yapılacak orta seçimlere kadar bu bahiste bir değişikliğin olmayacağını vurguladı.

Elon Musk, Twitter’ı satın alma süreçleri tamamlamadan evvel, eski ABD Lideri Donald Trump’ın platformdaki hesabının kalıcı olarak yasaklamanın bir yanılgı olduğunu söylemişti.

ad826x90

KAYNAK: AA

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İbrahim Kalın: Nükleer savaş riski kelam konusu

HIZLI YORUM YAP