DOLAR

38,7502$% 0.36

EURO

43,7132% 0.42

STERLİN

51,5943£% 0.37

GRAM ALTIN

4.153,53%1,22

ÇEYREK ALTIN

6.802,00%0,62

ONS

3.324,80%0,59

BİST100

9.391,73%1,21

BİTCOİN

4009776฿%4.57791

TETHER

38.75$%0.29461

Ankara AZ BULUTLU 25°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Tivi 6
  • Ekonomi
  • Tabiattan topladığı 30 çeşit meyve ve zerzevattan sirke yapıp satıyor

Tabiattan topladığı 30 çeşit meyve ve zerzevattan sirke yapıp satıyor

ad826x90

ad826x90

Evli ve 4 çocuk annesi Gülhanım Daima, bahçesinde yetişen meyveleri kıymetlendirmek isterken, Kovid-19 sürecinde insanların doğal eserlere yöneldiğini görünce sirke yapmaya karar verdi.

Sirke imali konusunda internet üzerinden de araştırma yapan Daima, evvel bahçesinde bulunan meyveleri kullanarak doğal formüllerle sirke üretimine başladı.

Kısa müddette eser çeşidini artıran Daima, 30 çeşit meyve ve zerzevattan yaptığı sirkeyi etrafında talep edenlere ve toplumsal medya aracılığıyla satıyor.

ad826x90

Yaşadığı konutun alt katını sirke üretimi için kullanan Daima, AA muhabirine, bu işe bahçesinde yere dökülen meyveleri nasıl değerlendirebileceği fikriyle başladığını söyledi.

Babasının pekmez yapabileceğini söylediğini lakin kendisinin sirkeyi denemek istediğini belirten Daima, “Deneme yanılma formülüyle yapmayı başardım. İnternetten araştırmalarım oldu, kızlarım da yardımcı oldu. Böylelikle sirke imalini başardım.” dedi.

Bahçesindeki meyvelerin yanı sıra etrafında doğal olarak yetişen meyvelerden de eşinin toplayıp getirdiğini anlatan Daima, “Sürekli çeşidi artırdım. Şu anda elimde 30 çeşit sirke bulunuyor. İsteğe nazaran de bunu çeşitlendirebiliyorum. Elma, alıç, üzüm, armut, kiraz, muşmula, kaktüs inciri, kızılcık, böğürtlen, kuşburnu, limon, zencefil, enginar, bal kabağı, erik, çam kozalağı, Trabzon hurması üzere birçok eserden sirke yapıyorum.” dedi.

ad826x90

El imali sirkede bakterilerin canlı olduğunu lisana getiren Daima, “İnsanlar da bunun farkına vardı. Bilhassa bağırsaklarımız için çok faydalı bakteriler olduğunu için talep ediliyor. Sirke yapmak kolay olduğu kadar sabır gerektiriyor. Doğallığı için cam kavanozlarda kuruyorum. 16 derece sıcaklığın altına düşmemesi için özel yerde koruma ediyorum. Meyve tatsızsa bal yahut pekmez de ekliyorum.” sözlerini kullandı.

Sirkenin oluşumunun meyvesine nazaran 3 ila 6 ay ortasında değiştiğine işaret eden Daima, “Yaklaşık 3 yıldır doğal tekniklerle sirke yapıyorum. Geçen yıl 350 kilogram sirke sattım. Bu yıl ise 500 kilogram sirke kurdum.” diye konuştu.

 

KAYNAK: AA

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bakan Nebati inşaat dalı temsilcileriyle buluştu

HIZLI YORUM YAP