40,2592$% 0.13
46,7280€% 0.07
53,9463£% 0.2
4.309,12%-0,18
7.021,00%0,34
3.335,67%0,36
10.222,02%-0,03
฿%
$%
Sivas’ın Tecer köyünde doğup büyüyen ve 2020 yılında emekli olduktan sonra köyüne dönen Niyazi Selvi, eşiyle birlikte yeni bir hayat kurdu. Samsun’un nemli havasından bunalan astım hastası eşine uygun bir yaşam alanı arayan Selvi, Tecer Dağı eteklerinde kurduğu lavanta bahçesiyle hem doğaya hem sağlığa nefes oldu. Bahçeye ektiği lavantalar, Türk bayrağı ve Tecer Dağı manzarasıyla kartpostallık görüntülere sahne oldu.
Niyazi Selvi:
“2020 yılında emniyetten emekli oldum. 2021 yılında buraya, memleketimize geldik. Burada bir bahçe kurduk. Birkaç ürün denedim fakat randıman alamayınca internette lavantayı gördüm ve çok sevdim. Ben arkamızda görünen Tecer Dağı’na aşığım. Tecer Dağı’nı ve Türk Bayrağını lavanta ile buluşturarak güzel bir görsel oluşturduğumu düşünüyorum.”
Muazzez Selvi:
“Astım hastası olduğum için bir takım ilaçlar kullanıyordum. Bu ilaçları içmeyi havanın kuruluğu ve doğanın güzelliği sebebiyle unutuyorum. Burada içmeden de rahat bir nefes alabiliyorum… Eşim öyle diye diye beni de âşık etti. Tecer Dağı, bayrak ve lavanta. 3’ü bir arada yaşayıp gidiyoruz.”
Niyazi Selvi, lavanta bahçesini daha da büyütmeyi planlıyor. Lavantaların yarattığı doğal manzara, köy halkının ve ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. Hem sağlık hem huzur için Tecer köyünde kurulan bu yaşam modeli, kırsalda yeni bir umut örneği oluşturuyor.
Harbiye Açıkhava’da Gençlere Ücretsiz Kültür Sanat Fırsatı