DOLAR

39,6810$% 0.18

EURO

45,7032% 0.03

STERLİN

53,5258£% 0.3

GRAM ALTIN

4.300,21%0,22

ÇEYREK ALTIN

7.061,00%-0,38

ONS

3.365,85%-0,10

BİST100

9.173,60%0,79

BİTCOİN

4185217฿%1.13365

TETHER

39.68$%0.2747

Ankara AÇIK 29°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Tivi 6
  • Dünya
  • Trump’ın savaş kararını açıklayacağı tarih belli oldu

Trump’ın savaş kararını açıklayacağı tarih belli oldu

İsrail ile İran arasında yükselen savaş gerilimi, uluslararası kamuoyunun gözü önünde devam ederken ABD’nin tutumu merakla bekleniyor. Özellikle ABD’nin savaşa dahil olup olmayacağı sorusu, bugün gelen çelişkili açıklamalarla daha da karmaşık hale geldi.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail-İran savaşıyla ilgili kararını “önümüzdeki iki hafta içinde” vereceğini açıklarken, İsrailli bir yetkili ise bu kararın 24-48 saat içinde netleşeceğini öne sürdü.

İsrailli Yetkili: “ABD’nin Kararı 24-48 Saat İçinde Belli Olacak”

İsrail basınına konuşan ve ismi açıklanmayan üst düzey bir yetkili, ABD’nin İran’ın nükleer programına yönelik askeri operasyonlara katılmasının beklendiğini söyledi. Yetkili şu ifadeleri kullandı:

“Beklenti, ABD’nin saldırılara katılması yönünde ama bu zorunlu değil. Kararı kendileri verecek. Ancak bu tutum 24 ila 48 saat içinde netleşecek.”

İsrailli kaynaklara göre Tel Aviv yönetimi, ABD’nin müdahil olacağına dair güçlü sinyaller alıyor ancak resmi açıklama bekleniyor.

ad826x90

Beyaz Saray: “Trump İki Hafta İçinde Karar Verecek”

Beyaz Saray ise farklı bir zaman çizelgesi çizdi. Yapılan resmi açıklamada, Başkan Trump’ın İsrail-İran gerilimine ilişkin kararını iki hafta içinde kamuoyuyla paylaşacağı duyuruldu.

Başkan Trump, gazetecilere verdiği kısa demeçte, “İran ile yakın gelecekte müzakere olasılığı yüksek. Ancak bu henüz kesin değil. Önümüzdeki iki hafta içinde nihai kararımı vereceğim” dedi.

Trump, Ulusal Güvenlik Ekibini Topladı

Trump, akşam saatlerinde Beyaz Saray’daki Durum Odası’nda ulusal güvenlik ekibiyle bir araya geldi. Toplantıya Başkan Yardımcısı James David Vance, Savunma Bakanı Pete Hegseth, CIA Başkanı John Ratcliffe ve Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff katıldı.

Toplantı sonrası herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, ABD’nin savaş kararını netleştirmek üzere diplomatik ve askeri düzeyde yoğun bir değerlendirme süreci yürüttüğü ifade ediliyor.

ad826x90

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İran Anayasayı Koruyucular Konseyi’nden sert uyarı: “ABD’nin teslimiyet beklentisi boşuna”

HIZLI YORUM YAP