DOLAR

41,7258$% 0,23

EURO

48,4437% 0,44

STERLİN

55,9335£% 0,24

GRAM ALTIN

5.414,80%1,38

ÇEYREK ALTIN

9.428,00%4,93

ONS

4.045,74%1,54

BİST100

10.843,97%0,28

BİTCOİN

5109174฿%-1.38125

TETHER

41.72$%0.00621

Ankara HAFİF YAĞMUR 14°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Tivi 6
  • Dünya
  • Türkiye Aktif Rolde: Mit Başkanı Kalın Masada Olacak!

Türkiye Aktif Rolde: Mit Başkanı Kalın Masada Olacak!

Mısır’ın Şarm El Şeyh şehrinde devam eden Gazze ateşkesi müzakereleri üçüncü gününde. Görüşmelere Türkiye adına MİT Başkanı İbrahim Kalın da katılıyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın önerisi temelinde şekillenen taslak anlaşma, Gazze’de tutulan 47 İsrailli rehinenin serbest bırakılması karşılığında 250 Filistinli mahkûmun tahliyesini öngörüyor. Rehinelerden 25’inin hayatını kaybettiği, İsrail’in cenazelerin de iadesini istediği bildirildi.

Hamas ise anlaşmanın yalnızca rehine ve tutuklu takası ile sınırlı olmaması gerektiğini, İsrail hapishanelerinde onlarca yıldır bulunan ve Filistin direnişinin sembol isimleri haline gelen liderlerin de serbest bırakılmasını talep ediyor.

Hamas’ın baş müzakerecisi Halil el Hayya, örgütün “Trump ve destekçi ülkelerden savaşın kalıcı şekilde sona ereceğine dair güvenlik garantileri” talep ettiğini açıkladı.

Trump’ın planı; ateşkesin sağlanmasını, tüm rehinelerin serbest bırakılmasını, Hamas’ın silahsızlandırılmasını ve İsrail’in Gazze’den kademeli olarak çekilmesini içeriyor. Hem İsrail hem de Hamas’tan olumlu tepkiler alan plan, pazartesi gününden itibaren Mısır’da dolaylı müzakerelere zemin hazırladı.

ad826x90

Müzakerelere ABD’nin Orta Doğu özel temsilcisi Steve Witkoff da katılıyor. Dün yapılan oturumlarda Hamas’ın, İsrail’in asker çekilmesine dair sunduğu ilk haritaları ve rehine-tutuklu takası için öngörülen takvim ile mekanizmayı tartıştığı öğrenildi.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Çorlu’da Renkli Gece! Kore Mahallesi’nde Şalvar Gecesine 2 Bin Kişi Katıldı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.