Dünya basını Azerbaycan-Ermenistan savaşı, Türkiye’nin terörle uğraşı ve Rusya-Ukrayna savaşındaki tesirlerinin akabinde Türk SİHA’sı Bayraktar TB2’yi gündeminden düşürmez oldu. Yeni kuşak olarak beklenen TB3 için gün sayılırken, Avrupa medyası bir kere daha övgüyle kelam etti. Türkiye’nin SİHA geliştirmekteki muvaffakiyetini işaret eden basın, “Ankara, silahlı insansız hava araçları tasarlama, geliştirme ve yerleştirme yeteneğini tesirli bir formda gösterdi.” tabirlerine yer verdi.
Baykar’ın TCG Anadolu gemisine konuşlandırılmak üzere geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA’sı yeni yılın birinci yarısında gökyüzüyle buluşacak.
Türkiye’nin savunma ve havacılıkta son yıllarda ortaya koyduğu gelişim Cumhuriyet’in 100’üncü yılında tepeye çıkacak. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda güvenlik güçlerine yerli ve ulusal imkanlarla en gelişmiş araç ve ekipmanları kazandırmaya çalışan Türk savunma endüstrisi, son periyotlarda birçok projede kritik adımlar atıyor.
BAYRAKTAR TB2 İLE BAYRAKTAR AKINCI TİHA ORTASINDA BİR SEÇENEK OLACAK
Dünyada birinci kez kısa pistli gemiden konvansiyonel halde inip kalkan insansız hava aracı olan Bayraktar TB3, çok büyük bir kuvvet çarpanı oluşturacak. Bayraktar TB3, sahip olduğu özelliklerle Bayraktar TB2 ile Bayraktar Akıncı TİHA arasında bir seçenek oluşturacak.
KANATLARI ALTINDA AKILLI BİR CEPHANELİK VAR
Keşif-gözetleme ve istihbarat vazifelerinin yanı sıra kanatları altında taşıdığı yerli akıllı mühimmatlarla operasyon icra etme kabiliyetine sahip olacak Bayraktar TB3, katlanabilen kanat yapısıyla helikopter gemileri ve uçak gemilerinde kullanıma uygun olarak tasarlandı. Bayraktar TB3 bu sayede kullanıcıya deniz çok vazifelerde silahlı insansız hava araçlarıyla operasyon icra etme kabiliyeti sunuyor.
Görüş çizgisi haberleşmenin yanı sıra görüş sınırı ötesi haberleşme kabiliyetine de sahip Bayraktar TB3, bu sayede çok uzun aralıklardan kumanda edilebiliyor.
“DENİZ İHA’SI”
Türk savunma endüstrisini yakından takip eden Batı basını, Türkiye’nin Bayraktar TB3’ü çok yakında havalandıracağını yazdı. Haberde Bayraktar TB3, “Deniz İHA’sı” diye nitelendirildi.
TCG ANADOLU’DA VAZİFE YAPACAK
Batı basını, ‘Deniz İHA’sı’ olarak nitelendirdiği Bayraktar TB3’ü mercek altına aldı. Türkiye’nin TCG ANADOLU’da vazife yapacak Bayraktar TB3’ü yakında havalandıracağı belirtildi.
Bayraktar TB3’e güç verecek TEI tarafından üretilen yerli PD170 motorların Baykar’a teslim edildiği belirtildi.
DÜNYADA SINIFINDAKİ EN ÂLÂ MOTORLARA SAHİP
TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit’in açıklamalarına haberde yer verildi.
TCG ANADOLU’DA MİSYON YAPACAK BAYRAKTAR TB3 BATININ TAKİBİNDE
Bayraktar TB3 SİHA’nın TCG ANADOLU Amfibi Atak Gemisi’nde misyon alacağı vurgulanırken birinci uçuşun 2022 yılı sonunda yapılacağı tabir edildi.
Türkiye’nin TCG ANADOLU’yu İHA üssü olarak kullanmayı amaçladığını belirten Batı basını, “Ne de olsa Ankara, silahlı insansız hava araçları tasarlama, geliştirme ve yerleştirme yeteneğini tesirli bir halde gösterdi. Türkiye yalnızca yeni gemisi için TB3 üretmekle yetinmiyor. TB2’de yaptığı üzere bu İHA’ları da başka ülkelere ihraç etmeyi hedefliyor. Uzmanlar, TB3’ün başlangıçta TB2’nin dünya çapındaki operasyonel muvaffakiyetinden yararlanacağını varsayım ediyor. Sonuç olarak, Türkiye İHA ihracat pazarında aslında güçlü bir oyuncu olarak ortaya çıktı” değerlendirmesinde bulundu.
Haberde ayrıyeten İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace’nın “Türk İHA’ları çağdaş savaşlarda oyun değiştirici oldu” kelamlarına de yer verildi.
+ Yorum Yok
Yorum ekle