DOLAR

42,4460$% -0.14

EURO

49,4234% 0.16

STERLİN

56,2744£% -0.1

GRAM ALTIN

5.787,78%0,43

ÇEYREK ALTIN

9.478,00%1,08

ONS

4.222,66%0,13

BİST100

11.116,45%2,00

BİTCOİN

฿%

TETHER

$%

Ankara PARÇALI AZ BULUTLU
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Tivi 6
  • Gündem
  • Mustafa Can: “İlteriş Vakfı tarafından düzenlenen Türk Dünyası Bozkurt Sempozyumu’na tüm halkımızı davet ediyoruz”

Mustafa Can: “İlteriş Vakfı tarafından düzenlenen Türk Dünyası Bozkurt Sempozyumu’na tüm halkımızı davet ediyoruz”

Uluslararası Türk Dünyasında Bozkurt Sempozyumu 10-11 Aralık’ta İstanbul’da

İlteriş Vakfı Genel Başkanı Kaptan Mustafa Can, Türk dünyasının buluşacağı Bozkurt sempozyumuna tüm halkı davet etti.

Türk tarihinin ve mitolojisinin en güçlü sembollerinden Bozkurt, uluslararası bir bilimsel sempozyumda ilk kez kapsamlı şekilde ele alınacak. Türk Ocakları İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen “I. Uluslararası Türk Dünyasında Bozkurt Sempozyumu”, 10-11 Aralık 2025 tarihlerinde Elite World Grand İstanbul Otel’de gerçekleştirilecek.

Sempozyuma Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Gagauz Yeri ve İran Türklerini temsilen 51 akademisyen ve araştırmacı katılacak. Katılımcılar, Bozkurt’un biyolojik özelliklerinden mitolojik ve kültürel anlamına, tarihsel kökenlerinden Alevi-Bektaşi ve diğer halk inançlarındaki yerlerine kadar geniş bir perspektifle değerlendirecek.

Program kapsamında bildiriler; Bozkurt’un biyolojisi ve sembolizmi, Türk dünyasında tarih boyunca kullanımı, arazi ve arkeolojik izleri, Gök Tanrı inancı ve sosyo-kültürel işlevleri, Azerbaycan ve İran’daki folklorik motifler, Ergenekon Destanı ve Nevruz kutlamaları gibi çeşitli konuları kapsıyor. Katılımcılar arasında Ayşe Filiz Yavuz, Mehmet Derviş Klingkaya, Rejepmuhammed Geldiyev, Özkul Çobanoğlu ve Ali Rıza & Özlem Özdemir gibi isimler yer alıyor.

ad826x90

Sempozyum, Bozkurt’un Türk dünyasındaki ortak anlamını, ideolojik tartışmalardan uzak, bilimsel bir zeminde tartışmayı amaçlıyor. İki gün sürecek etkinlik, Bozkurt’un kültürel, tarihi ve mitolojik yönlerini detaylı şekilde ele alacak.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ankara 19. İdare Mahkemesi’nden Kara Harp Okulu Kararı: Albay Alper Topsakal’ın İhraç Kararı İptal Edildi

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

soneros latin grill balmoral resort istanbul eşya depolama kuru kayısı