DOLAR

39,6794$% 0.17

EURO

45,8129% 0.26

STERLİN

53,5286£% 0.28

GRAM ALTIN

4.298,06%0,17

ÇEYREK ALTIN

7.056,00%-0,35

ONS

3.371,40%0,07

BİST100

9.203,37%1,11

BİTCOİN

฿%

TETHER

$%

Ankara AÇIK 29°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Tivi 6
  • Gündem
  • Yargıtay mahkumiyet kararını bozdu: Dava sil baştan görülecek

Yargıtay mahkumiyet kararını bozdu: Dava sil baştan görülecek

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, 6 yaşındaki kızı H.K.G.’nin cinsel istismara maruz kalmasıyla ilgili davada, sanıklara verilen mahkumiyet kararları Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından usulden bozuldu. Dava, istinaf mahkemesinde yeniden görülecek.

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G.’yi dini nikah adı altında cemaat üyesi Kadir İstekli’nin uzun yıllar süren cinsel istismarına maruz bıraktığı iddialarına ilişkin yargı süreci devam ediyor. Kadir İstekli, ilk olarak 30 yıl hapis cezası aldı.

İstinaf Mahkemesi, cezaların yetersiz olduğunu belirterek kararı bozdu ve İstekli’nin hem çocuğun cinsel istismarı hem de cinsel saldırı suçlarından ayrı ayrı ceza almasını talep etti. Dosya yerel mahkemeye geri gönderildi.

İstanbul 2. Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi, İstekli’ye bu kez iki suçtan toplam 36 yıl hapis cezası verdi. Baba ise 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı, annenin dosyası ise ayrıldı.

Ancak Yargıtay 9. Ceza Dairesi, mahkumiyet hükümlerini usulden bozdu. Yargıtay, istinaf mahkemesinin dosyayı yerel mahkemeye göndermesini ‘usul hatası’ olarak değerlendirerek dosyaya kendisinin bakmasını istedi.

ad826x90

Böylece dava dosyası İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi’ne gönderilecek ve istinaf mahkemesi dosya hakkında karar verecek.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hastanede rüşvet soruşturması: Profesörler gözaltında

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.