

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında üniversite yatay geçişi ve diplomasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. YÖK raporuna dayanılarak başlatıldığı belirtilen soruşturmaya ilişkin de İmamoğlu’nun avukatları raporu hazırlayanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamışlardı.
Ekrem İmamoğlu, ‘usulsüz diploma‘ iddialarına ilişkin hakkında, “resmi belgede sahtecilik” suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade vermek üzere bugün avukatlarıyla birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne geldi.
Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi çevresinde gece saatlerinden itibaren alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Adliye çevresi bariyerlerle çevrilirken, TOMA’lar da hazır bekletildi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu önlemlere tepki gösterdi.
“Çağlayan Adliyesi çevresi dün geceden beri insanların seyahat özgürlüğünü kısıtlayacak şekilde abartılı bir abluka altına alındı. Her tarafta bariyerler, TOMA’lar… Korkmayın, Ekrem Başkan bugün sadece avukatlarıyla ifade vermeye gidecek. Gerçeği ortaya koyacak, ifadesini verecek. Devletin memurunu Ramazan ayında, soğuk kış günlerinde boş yere gece yarısı orada tutmak insafsızlıktır. İsraftır, haksızlıktır. Türkiye bu zorlu günleri aşacak. Bu ülkenin onurlu, dürüst ve vicdanlı insanları bütün bu haksızlığı, hukuksuzluğu ve gaddarlığı görüyor. Halkın gözü üstünüzde ” ifadelerini kullandı.
İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nda ifade verdikten sonra adliyeden ayrıldı.