Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler hakkında tutuklama talebi! | Tivi 6Tivi 6

3 March 2025 - 18:49

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler hakkında tutuklama talebi!

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler hakkında tutuklama talebi!
Son Güncelleme :

03 Mart 2025 - 14:35

17 views

CHP’li Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler ve 17 kişi için ‘ihaleye fesat karıştırma’ ve ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma, üyelik ve yardımdan tutuklama talep edildi.

Köseler dahil 21 kişi ‘ihaleye fesat karıştırma’ suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında dün bir kişinin daha gözaltına alınmasıyla şüpheli sayısı 22’ye yükselmişti.

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, 27 Şubat 04.00 sıralarında evinden alınarak gözaltına alınmıştı. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “ihaleye fesat karıştırmak” suçundan başlattığı soruşturma kapsamında Köseler dışında, 5 belediye yetkilisi ile ihale yüklenicisi ya da teklif sahibi 15 firma yetkilisi gözaltına alınmıştı.

Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan Köseler ve 20 kişi, bu sabah saatlerinde sağlık kontrolünden sonra Beykoz Adliyesi’ne sevk edildi.

Köseler, Savcılıkta verdiği ifadede, Beykoz Belediyesi’nde ihalelere katılan firmaların temsilcileri ile hiçbir şekilde odasında ya da bir başka yerde görüşmediğini, fiyat alışverişinde bulunmadığını, yönlendirmesinin olmadığını ve talimat vermediğini belirtti.

Köseler, anılan firmalardan tek tek bilgi sahibi olmadığını söyledi. Köseler’e, bazı ihalelerin Özel Kalem Müdürü Veli Gümüş, şoförü Metin Ülgey ve danışmanı Eyüp Halit Bayazıt’ın bulduğu firmalara verildiği yönündeki tanık iddiası soruldu; Köseler “Bu iddia gerçeği yansıtmıyor” dedi. Köseler’e Baba Zula’nın 30 Ağustos 2024’teki konserinin neden iptal edildiği de soruldu.

Donmuş patates, un, ayçiçek yağı ve kırmızı ve beyaz et ile dondurma ve sos alımına ilişkin de Köseler’e bir dizi soru yöneltildi. Doğrudan temin yoluyla yapılan alımlarda aynı firmaların tercih edildiği ve 64 alımda usulsüzlük yapıldığı öne sürüldü. Köseler, “31 müdürlük ve 2 bin 300 çalışandan oluşan bir yapının yöneticisiyim. Bu kadar detay hususların birden sorulması ile hatırlamam mümkün değil. İlgili müdürün bilgisi dahilinde yapılmakta. Belediye Başkanı olarak genel işleyişi, projenin nihayete erip ermediğini kontrol ederim. Bu müdürlerin varoluş sebebi de budur. Başkan olarak bu kişilere yetki devri yapılmıştır. Doğrudan temin alımları da yine ilgili müdürün görev tanımı içinde yer almaktadır” dedi.

Köseler’in avukatı ise soruşturma kapsamında denetçi raporunun olmadığını, İçişleri Bakanlığından da soruşturma izni alınmadığını kaydetti.

26 Şubat günü emeklilik dilekçesini vererek belediyeden ayrılan İşletme ve İştirakler Müdürü Gülten Tozanlı da söz konusu ihalelerin büyük bir bölümü ile ilgisinin olmadığını kaydetti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.