2022 yılında rekor seviyelere ulaşan ev kiraları 2023 yılında nasıl olacak.  Konut kiraları 2023 yılında düşecek mi ? Konu ile ilgili TİVİ 6 ekranlarına özel açıklamalarda bulunan Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam bir geçiş sürecinde olduğumuzu ve ilerleyen zamanlarda kiraların düşeceğini ifade etti. 

Asgari ücrete yapılan zammın ardından fiyatların daha da yükselmesinden korkan vatandaşlar özellikle kira fiyatlarındaki artış nedeni ile endişeleniyor. Ev kiraları ile ilgili TİVİ 6 ekranlarında özel açıklamalarda bulunan Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam  bu süreçte fırsatçıların da ön plana çıktığını ifade ederek ev sahibi ve kiracıları uyardı. Konut kiralarının günü birlik değiştiğini ifade eden Hakan Akçam konut piyasasında fırsatçıların yoğunlukta olduğunu vurguladı.

Ankara’da Ev Kiraları Ne Kadar

Ankara kiralık konut fiyatları hakkında da bilgiler veren Hakan Akçam düşük gelirli bir ailenin en düşük 4 bin lira kira ödemek zorunda olduğunu belirterek gayrimenkul sektörünün adeta borsaya dönüştüğünü vurguladı.

Akçam TİVİ 6 ekranlarında yaptığı açıklamada; “3 bin lira ile 10 bin lira arasında ortalama rakamları bu. Ama daha üst sekmende evler olduğu zaman 10 bin liranın üzerine çıkıyor. Ama dar gelirli bir vatandaşın kiralayabileceği bir evde 4 bin liradan aşağıda da değil şuan. şeklinde konuştu.

“Ev Sahipleri Hırslanmamalı”

VİP Türkiye Programında konuşan Hakan Akçam özellikle gayrimenkul sahiplerinin bu süreçte hırslarına yenik düşmemeleri konusunda uyararak hem ev sahiplerinin hem de kiracıların mağdur olmaması gerektiğinin altını çizdi.

Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam; “Burada da gayrimenkul sahiplerine, kiralık gayrimenkul sahiplerine bir mesaj vermek istiyorum. Çok yüksek rakamda ısrarcı olmamak lazım.  Kiracı o an için zorunlu hal olarak evi tutuyor. Bir kaç ay sonra ödemekte zorluk çekiyor. Sonra da mahkemelere gidiyor, mahkemede yıllarca kirasını alamıyor. Onun için makul piyasa reel değeri neyse, sağlam düzgün kirasını daha düzenli alabileceği kiracıları tercih etsin. Hırslanmamalarını önemle rica ediyorum. ” dedi.

“Bedelinden Fazla Kira Ödeyen Kiracılar Paralarını Geri Alabilecek”

Yılbaşından sonra sektörel arabuluculuk sisteminin geleceğini belirten Hakan Akçam kiracıların fazladan ödedikleri ücretleri ev sahibinden geri alabileceğini ve kiracılarında haklarının olduğunu vurguladı.

Hakan Akçam konuşmasının son bölümünde  “Ülkemiz bu sorunu mutlaka atlatacak. Her dönemde dünyanın her ülkesinde yaşanılan bir sorun bu. Onun için kiracı ev sahibi ihtilafları son zamanlarda aşırı arttı. Zaten yılbaşından sonra da bununla ilgili arabuluculuk sistemi zorunlu hal olacak. Bunda da inşallah kiracıların ev sahibinin fazla istediği kira bedellerini geri iade alma hakları da doğacak. Ev sahibinden alacaklar bunları. Kiracılarında hakları var tabi. Ama mal sahipleri lütfen çok hırslanmasınlar. ” ifadelerini kullandı.

Hakan Akçam’ın Gayrimenkul sektörü ile ilgili açıklamalarının tamamını izlemek için tıklayınız

Daha Fazlası

+ Yorum Yok

Yorum ekle